top of page

קול קורא לפוסטרים של פעילויות שטח, מיזמים פרויקטים ומחקרים

בכנס זה, השלישי במספר, הנערך בישראל בנושאי הכלכלה המשתפת נבקש להעמיק את הידע בתחום הכלכלה המשתפת והמטבעות המשלימים ונבחן את הקשר והאפשרות של שימוש בכלים אלו לפיתוח חברתי-כלכלי.

הכלכלה המשתפת היא מערכת חברתית-כלכלית המתבססת על שיתוף קהילתי של משאבים אנושיים ופיזיים. היא מורכבת מפלטפורמות המאפשרות לייצר, להפיץ, לסחור, לצרוך מוצרים ושירותים ולקיים פעילויות ציבוריות שונות באמצעות מערך פתוח ומגוון עמיתים (ובכלל זה אנשים וארגונים). מערכות אלה ממנפות טכנולוגיות, מערכות מידע ותכנים ומאפשרות העצמה של אנשים, חברות, תאגידים, עמותות ורשויות.  

מטבעות משלימים הם אמצעי חליפין מקומי, שאינו מחליף את המטבע הלאומי אלא משלים את פעילותו. מטבע קהילתי משדך בין משאבים ויכולות מקומיים שאינם מנוצלים לבין צרכים מקומיים שהיו עד כה ללא מענה. מטבעות מסוג זה מתוכננים לעודד התנהגויות קהילתיות רצויות ולכן מהווים כלי חשוב לפיתוח חברתי-כלכלי בר-קיימא בקהילה. מטבעות משלימים הם חלק מהכלכלה המשתפת תוך שהמשתמשים במטבע מייצרים את התוכן המבוקש. בשנים האחרונות מספר המטבעות הקהילתיים בעולם צומח במהירות כאשר ההערכה היא שישנם כיום למעלה מ-4,000 מטבעות משלימים ברחבי עולם.

אנו קוראים לעוסקים בתחום - יזמים, מנהלים וחוקרים, להציג את היוזמות, המחקרים והפרויקטים במסגרת הכנס.

הפרויקטים שייבחרו יוצגו בלובי בית ספר לניהול וכלכלה, ובאי הכנס יהיו חשופים להם. אנו מתעניינים במגוון שאלות הקשורות לכלכלה משתפת כגון: מה הפוטנציאל והסיכונים שהיא טומנת בחובה? מה השפעתה על קיימות? כיצד כדאי למדינה ולרשויות המקומיות לפעול ע"מ למנף הזדמנויות ולצמצם סיכונים ? בשאלות אלה נעסוק בכנס בהשתתפות מובילי דיעה ומומחים מהארץ ומהעולם.

הנחיות להגשה: גודל פוסטר להצגה – 60*80 ס״מ. הפוסטרים יעוצבו ויופקו ע"י המגישים.

טיוטת הפוסטר תוגש לוועדה המארגנת עד ליום-2/12 בשעה-14:00.

את ההצעה יש לשלוח ל: yair@weconomize.com

לשאלות ופרטים נוספים יש לפנות:yair@weconomize.com

אסטרטגיה תל אביב

bottom of page